Kristalpaleis reeks voor eigentijdse filosofie De tijd bestaat niet: essays over domheid, vrijheid en emoties

AUTEUR(S): ROLAND BREEUR.

 

TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Vantilt, Uitgeverij.
JAAR: 2012.
PAGINA’S: 292.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 141 x 21 mm.
GEWICHT: 422 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789460040924.

 

BESCHRIJVING

Dit boek is een uitnodiging tot en een inleiding in het filosofisch bedrijf. Filosofie begint met het inzicht dat er zoiets bestaat als een domme vraag. Die is er in twee varianten: de vraag is dom omdat er geen antwoord op kan worden gegeven of omdat ze verkeerd is gesteld. Uiteindelijk gaat filosofie over het basale onderscheid tussen domm een interessante waarheden. Zij keert zich, eventueel op een don quichoteske wijze, tegen domheid. Als filosoof krijg je de waarheid die je verdient. Die waarheid vloeit voort uit de problemen die je stelt en ontwikkelt en uit de waarde van je inzichten. Wie domme vragen stelt, moet geen diepgaande en subtiele waarheden verwachten: clichés en triviale inzichten zijn de oogst. Tegen deze achtergrond gaat Roland Breeur in op de verhouding tussen tijd en bewustzijn, leven en geschiedenis, vrijheid en verbeelding. Hij schept op basis van gedachten van Nietzsche, Proust, Sartre en Deleuze een context om filosofisch over deze themas na te denken.

Roland Breeur doceert moderne en hedendaagse wijsbegeerte aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de KU Leuven. Hij publiceert hoofdzakelijk over Franse denkers en schrijvers, of over fenomenologische themas als bewustzijn en tijd, lichamelijkheid en subjectiviteit. Eerder verscheen van zijn hand onder meer Autour de Sartre: la conscience mise à nu (2005)
en Vrijheid en bewustzijn: essays over Descartes, Bergson en Sartre
(2002).

22,50

Op voorraad

ROLAND BREEUR. Kristalpaleis reeks voor eigentijdse filosofie De tijd bestaat niet: essays over domheid, vrijheid en emoties. Vertaald uit het Nederlands]. Vantilt, Uitgeverij, verschenen in 2012. 292 pagina’s. Eerste editie. 211 x 141 x 21 mm. 422 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789460040924.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 422 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.