Kings of war: een compilatie uit Koning Henry V, Koning Henry VI, (delen 1,2 en 3) en Koning Richard

AUTEUR(S): Shakespeare, William.


TAAL: Nederlands.
VERTALER(S): Klinkenberg, Rob.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Atheneaeum – Polak & van Gennep.
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 301.
FORMAAT: 20×12.3×2.5 cm.
GEWICHT: 329 g.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789025300982.


BESCHRIJVING

‘Onrustig ligt het hoofd dat met de kroon getooid is,’ schreef Shakespeare. Leiders moeten beslissingen nemen over leven en dood. Shakespeare weet als geen ander op een filmische, ontroerende manier de consequenties van die beslissingen te tonen.
Kings of War is de director’s cut uit zijn cyclus van vijf koningsdrama’s – Henry V, het driedelige Henry VI en Richard III – over de oorlogen die Engeland voerde in de vijftiende eeuw. Tegen Frankrijk, maar ook tegen zichzelf – om één natie te worden. Deze compilatie is de tekst van de gelijknamige voorstelling van Toneelgroep Amsterdam in de regie van Ivo van Hove, met Ramsey Nasr, Eelco Smits en Hans Kesting als de koningen.
Deze meeslepende cyclus van stukken is in deze vorm nooit eerder uitgegeven in Nederland. De historische drama’s zijn ontdaan van franje en zijplots en concentreren zich op de inhoud: de vraag naar wat leiderschap eigenlijk is en naar de morele basis ervan. En naar hoe belangrijk dat is in tijden van strijd, verwarring en terreur. De drie vorsten staan model voor drie soorten leiderschap: het weloverwogen aanvoerderschap van Henry V in de oorlog tegen Frankrijk, het moreel verantwoorde maar stuurloze optreden van Henry VI en de gewetenloze graai naar de macht van Richard III.
Deze uitgave verschijnt in een nieuwe vertaling van Rob Klinkenberg, die niet alleen de poëzie van Shakespeare laat schijnen, maar haar ook helderheid en kracht meegeeft.

19,99

Op voorraad

Shakespeare, William. Kings of war: een compilatie uit Koning Henry V, Koning Henry VI, (delen 1,2 en 3) en Koning Richard. [Vertaald door Klinkenberg, Rob vanuit het Engels]. Atheneaeum – Polak & van Gennep, verschenen in 2015. 301 pagina’s. 20×12.3×2.5 cm. 329 g Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789025300982.
NUR: 302 – Vertaalde literaire roman, novelle.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 329 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.