Kazerne Dossin: Holocaust & mensenrechten

AUTEUR(S): onbekend.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Winne Gobyn, Ann Mestdag.
UITGEVER: TIJDSBEELD & PIECE MONTEE NV PUBLICATIES.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 477.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 230 x 150 x mm.
GEWICHT: 1450 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789490880217.


BESCHRIJVING

Het verhaal van de Belgische Holocaust in een uniek en rijk geïllustreerd boek.

Kazerne Dossin. Holocaust & mensenrechten belicht de Belgische kant van de Holocaust. Het boek behandelt de opkomst van de nazidictatuur in Duitsland, het antisemitisme, het vooroorlogse leven van Joden, Roma en Sinti in België, de Duitse inval, de langzaam op gang komende vervolging, beroving en deportatie. De gruwelijke realiteit van de vervolging wordt tastbaar gemaakt in een reeks indringende persoonlijke verhalen van slachtoffers, daders en omstanders. Daarnaast onderzoekt deze uitgave de tijdloze mechanismen van groepsdruk en collectief geweld, die in het uiterste geval kunnen uitlopen op massamoord en genocide. Zo wil dit boek de wereld van toen en vandaag beter begrijpen en concrete betekenis geven aan mensenrechten, burgerzin en democratie. Van inzicht tot actie.
In 1942-1944 werd de Kazerne Dossin in Mechelen door de nazi’s gebruikt als transitgevangenis voor deportaties naar Auschwitz- Birkenau. Sinds 2012 is het als Memoriaal, Museum en Onderzoekscentrum over Holocaust en Mensenrechten een
herdenkingsplek met een indringende tentoonstelling over de vervolging van Joden en zigeuners in België.

34,90

Op voorraad

[?]. Kazerne Dossin: Holocaust & mensenrechten. Winne Gobyn, Ann Mestdag. TIJDSBEELD & PIECE MONTEE NV PUBLICATIES, verschenen in 2019. 477 pagina’s. Eerste editie. 230 x 150 x mm. 1450 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789490880217.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1450 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.