Kafka’s laatste proces: De strijd om een literaire nalatenschap

AUTEUR(S): Benjamin Balint.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Frank Lekens.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Bas Lubberhuizen (Bas Lubberhuizen).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 303.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 231 x 151 x 26 mm.
GEWICHT: 475 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789059375284.


BESCHRIJVING

Het nagelaten werk van Franz Kafka is dankzij zijn vriend Max Brod bewaard gebleven, maar na het overlijden van Brod in 1968 begint een hevige en absurde strijd om het eigendomsrecht. De originele, handgeschreven versies van meesterwerken als EMHet procesEM en EMDe gedaanteverwisselingEM komen achtereenvolgens in handen van Brods secretaresse Esther Hoffe en haar dochter Eva. Er ontvouwt zich echter een juridisch getouwtrek als zowel Israël als Duitsland het werk claimen. Duitsland, waar drie zussen van Kafka stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog, wil de schrijver recht doen, en Israël meent rechten te hebben als Joodse staat en Kafka’s gedroomde land.
Kafka’s laatste proces leest als een waargebeurde thriller, maar maakt pijnlijk duidelijk hoe de Joodse schrijver Franz Kafka inzet wordt van zionistische claims. In de verbeten strijd die de twee landen uitvechten, lijken ze vooral de geschiedenis te willen herschrijven. BRP

24,99

Op voorraad

Benjamin Balint. Kafka’s laatste proces: De strijd om een literaire nalatenschap. Frank Lekens. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Bas Lubberhuizen (Bas Lubberhuizen), verschenen in 2019. 303 pagina’s. Eerste editie. 231 x 151 x 26 mm. 475 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789059375284.
NUR: 321.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 475 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.