John Constable – Licht, lucht en landschap

AUTEUR(S): Terry van Druten, Michiel Plomp.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Thoth.
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 240.
DRUK: Eerste editie.
GEWICHT: .
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789068688184.


BESCHRIJVING

John Constable (1776-1837) is een van de beste landschapsschilders aller tijden. Hij was gefascineerd door de kleuren en vormen van wolken, regenbogen en andere atmosferische verschijnselen. Geen enkele kunstenaar schilderde eerder zoveel in de buitenlucht als hij. Met zijn revolutionaire olieverfschetsen wist Constable als geen ander plotselinge weersveranderingen te vangen. Hij werd hierbij geïnspireerd door de manier waarop oude meesters als Ruisdael, Rembrandt en Rubens het Nederlandse landschap weergaven.
Achter Constables scherpe natuurobservatie schemert een heftig gevoelsleven. Geluk en verdriet, liefde en vriendschap gaan schuil in licht, lucht en landschap. Painting is with me but another word for feeling, schreef deze grootmeester van de Romantiek aan een vriend.
Constables werk werd een inspiratiebron voor veel kunstenaars, van de Franse impressionisten tot aan kunstenaars van nu. Hij wordt daarom tegenwoordig gezien als een van de vaders van de moderne schilderkunst.

24,95

Op voorraad

Terry van Druten, Michiel Plomp. John Constable – Licht, lucht en landschap. Uitgeverij Thoth, verschenen in 2020. 240 pagina’s. Eerste editie. . Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 642.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.