Johan de Witt en Engeland: Een bloemlezing uit zijn correspondentie

AUTEUR(S): Ineke Huysman, Roosje Peeters.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Catullus.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 176.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 228 x 150 x 19 mm.
GEWICHT: 439 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789492409454.


BESCHRIJVING

Engeland, diplomatie en internationale betrekkingen staan vanwege Brexit momenteel volop in de belangstelling. In de tijd dat Johan de Witt (1625-1672) raadpensionaris is van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden is dit ook het geval. Gedurende een periode van zo’n 20 jaar is Johan direct betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de Vrede van Westminster (1654) die een einde maakt aan de Eerste Engels-Nederlandse Oorlog, de val van Cromwell en de restauratie van de Stuarts (1660) als Engels koningshuis, en de tocht naar Chatham (1667) tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog.Tijdens zijn turbulente loopbaan wisselt Johan vele tienduizenden brieven uit met diplomaten, regenten, koningen en familieleden. Deze brieven liggen grotendeels onbekeken in het Nationaal Archief in Den Haag. Het project Briefwisseling van Johan de Witt van het Huygens ING werkt momenteel aan de digitalisering en ontsluiting van deze brieven. In 2019 wordt daarvan het eerste deel gelanceerd: de diplomatieke correspondentie van Johan de Witt. Ook wordt de bundel Johan de Witt en Engeland uitgebracht, waarin brieven zijn samengebracht die de diversiteit van Johan de Witts correspondentie weerspiegelen. Hierbij ligt de focus op de correspondentie met en over Engeland. Door de vertaling in modern Nederlands wordt deze schat van onontgonnen bronmateriaal ontsloten voor een breed publiek.

De bundel is samengesteld door Ineke Huysman, onderzoeker bij het Huygens ING en projectmanager van Briefwisseling van Johan de Witt, en Roosje Peeters, gastonderzoeker bij het project. Tekeningen zijn verzorgd door Jean-Marc van Tol, auteur van Musch (2018) en tevens gastonderzoeker bij het project. Met bijdragen van Geeske Bisschop, Jaap de Haan, Hanna de Lange, Janneke Groen, Floor Hoekstra, Marinka Joosten, Tom Kreischer, Lidewij Nissen, Ronald Sluijter, Matthijs Ultee, Milo van de Pol, Marieke van Egeraat, Ingmar Vroomen en Jurriaan Wink.

Met medewerking van Luuc Kooijmans en Bert Natter.

14,95

Op voorraad

Ineke Huysman, Roosje Peeters. Johan de Witt en Engeland: Een bloemlezing uit zijn correspondentie. Uitgeverij Catullus, verschenen in 2019. 176 pagina’s. Eerste editie. 228 x 150 x 19 mm. 439 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789492409454.
NUR: 685.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 439 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.