Jacques Offenbach en de tijdsgeest van Napoleon III: een vrolijke bard, een vrolijke Frans en minstens drie liefdesgeschienissen

AUTEUR(S): Jeannick Vangansbeke.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Aspekt B.V..
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 178.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 130 x 15 mm.
GEWICHT: 245 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789461537829.


BESCHRIJVING

Offenbach werd door de Parijzenaars uitgelachen vanwege zijn slechte Frans. Hoe dan ook, Jacques was niet graag op het conservatorium en ontvluchtte de ijzeren discipline van Cherubini al na een jaar. Zijn broer vond onderdak bij de opera van Bordeaux, over Jacob, of Jacques zoals hij zich nu begon te noemen, ontfermde zich een Duitse aristocraat en componist, Friedrich von Flotow. Diens Martha werd later een groot succes. Dankzij Friedrich raakte Jacques bekend in de salons van beroemde mensen die privé concerten organiseerden. Daar trad hij op met Henri Hertz, een virtuoos pianist, die echter door zijn liaison met Thérèse Lachmann, een Pools-Joodse courtisane, volkomen berooid op de vlucht moest slaan richting Californië.

Jeannick Vangansbeke, die zich al eerder op het biografische terrein waagde (Hirohito) schetst het bijzondere leven van deze musicus, die zijn liefde voor zijn vak deelde met zijn drang naar amor.

16,95

Op voorraad

Jeannick Vangansbeke. Jacques Offenbach en de tijdsgeest van Napoleon III: een vrolijke bard, een vrolijke Frans en minstens drie liefdesgeschienissen. Uitgeverij Aspekt B.V., verschenen in 2015. 178 pagina’s. Eerste editie. 210 x 130 x 15 mm. 245 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789461537829.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 245 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.