Illias en Odysseia

AUTEUR(S): Homeros.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Imme Dros, I Dros.
ORIGINELE TAAL: Grieks.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 917.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 231 x 146 x 39 mm.
GEWICHT: 1087 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028282438.


BESCHRIJVING

Het eerste boek van de westerse literatuur, de Ilias uit de achtste eeuw voor Christus, is misschien ook het beste wat ooit geschreven is. De Griekse held Achilleus heeft zich na een ruzie met legerleider Agamemnon teruggetrokken uit de Trojaanse Oorlog. Pas als zijn geliefde Patroklos is gesneuveld, werpt Achilleus zich weer in de strijd, om hem te wreken. Het grote epos over de gruwelen van de oorlog, eerzucht en wraak, maar ook over liefde en vriendschap, is tot in onze tijd ongelooflijk invloedrijk gebleven.

De Odysseia, het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje is een van de meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhalen ooit. Na de Trojaanse oorlog vervolgt Odysseus zijn weg met een tien jaar durende zwerftocht naar zijn vaderland Ithaka. Zijn vrouw Penelopeia probeert daar de grijpgrage vrijers van zich af te houden, terwijl Odysseus de indrukwekkendste avonturen beleeft. Imme Dros’ vertaling van dit epos over trouw en eer, angst en verlangen groeide uit tot een succes van formaat.

De Ilias en Odysseia, vertaald door Imme Dros, verschijnen voor het eerst samen als één, zeer aantrekkelijke en voordelig geprijsde uitgave.

34,99

Op voorraad

Homeros. Illias en Odysseia. Imme Dros, I Dros. Vertaald uit het Grieks]. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot), verschenen in 2018. 917 pagina’s. Eerste editie. 231 x 146 x 39 mm. 1087 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028282438.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1087 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.