Hölderlin: Biografie van een mysterieuze dichter

AUTEUR(S): Rüdiger Safranski.

 

TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Duits.
UITGEVER: Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Atlas Contact).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 311.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789045040875
.

 

BESCHRIJVING

“Hölderlin’ is de nieuwe biografie van meesterbiograaf Rüdiger Safranski. Friedrich Hölderlin (1770-1843) geldt nu als een klassieke schrijver in de Duitse literatuur, maar zijn literaire kwaliteit werd pas in de twintigste eeuw gezien.
Hölderlin was ertoe voorbestemd om predikant te worden, maar hem stond al vroeg slechts één ideaal voor ogen: dichter zijn en zijn idealen uitdragen door middel van zijn poëzie. Hij leefde in politiek verwarrende tijden: de Franse Revolutie, de teloorgang ervan, de restauratie van oude waarden. Hij, bezield door grote politieke, poëtische en persoonlijke visioenen, wist er geen raad mee, raakte in de versukkeling, werd opgenomen in een psychiatrische inrichting en na een jaar als ongeneeslijk ontslagen – waarna hij de rest van zijn leven in een torenkamer in Tübingen leefde, zesendertig jaar lang, Hij schreef een roman, “Hyperion’, en een relatief gering aantal gedichten.

27,50

Op voorraad

Rüdiger Safranski. Hölderlin: Biografie van een mysterieuze dichter. Vertaald uit het Duits]. Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Atlas Contact), verschenen in 2020. 311 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 321.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.