Hoe mooi wij waren

AUTEUR(S): Imbolo Mbue.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Jeske van der Velden, Heleen Oomen.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij De Bezige Bij b.v..
JAAR: 2021.
FORMAAT: .
STAAT: Nieuw (New).
ISBN/EAN: 9789403186504
.


BESCHRIJVING

Aangrijpende en actuele roman over een Afrikaanse opstand

Na het wereldwijde succes van haar debuut Zie de dromers verrast de Kameroense auteur Imbolo Mbue met een spraakmakende en aangrijpende roman over de uitbuiting van mens en milieu door multinationals en corrupte regeringen

Rond het dorp Kosawa aan de kust van West-Afrika boort een Amerikaanse oliemaatschappij zonder toezicht naar olie. Lekkende pijpleidingen verwoesten de akkers en kinderen worden doodziek van de giftige stoffen in het drinkwater. Beloftes om het dorp te beschermen worden nooit waargemaakt, en de lokale overheid zit volledig in de zak van de Amerikanen.
Maar dan besluiten de inwoners van Kosawa terug te vechten. Vanuit het perspectief van de dorpelingen vertelt Imbolo Mbue in Hoe mooi wij waren wat er gebeurt als een gemeenschap in opstand komt tegen de rücksichtslose uitbuiting door hebzuchtige multinationals. Hoe mooi wij waren is een aangrijpende en zeer actuele roman waarin optimisme en wanhoop op weergaloze wijze samenkomen.

26,99

Op voorraad

Imbolo Mbue. Hoe mooi wij waren. Jeske van der Velden, Heleen Oomen. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij De Bezige Bij b.v., verschenen in 2021. [?p.] . Staat: Nieuw (New).

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.