Het voordeel van de twijfel

AUTEUR(S): Tim de Mey.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Lemniscaat B.V..
JAAR: 2014.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 257 x 198 x 27 mm.
GEWICHT: 1046 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789047702269.


BESCHRIJVING

Met dit boek wil Tim De Mey, filosofiedocent in Rotterdam en Gent, fundamentele twijfel zaaien bij de lezer – niet zozeer om nieuwe zekerheden, maar veeleer om betere en verfrissende filosofische vragen te oogsten. Daarbij maakt hij veelvuldig gebruik van voorbeelden uit films (Rear Window, Der Himmel über Berlin) en van tot de verbeelding sprekende gedachte-experimenten uit de traditie van het scepticisme. Doortastend gidst hij ons naar de grote vragen uit alle filosofische domeinen – van taalfilosofie tot epistemologie, van wetenschapsfilosofie tot metafysica. Een ontregelend boek.

Kritisch zijn is in de eerste plaats zelfkritisch zijn. Het is durven twijfelen aan de eigen overtuigingen over hoe de wereld in elkaar zit, over wat we moeten doen en laten, en hoe we met elkaar en de wereld moeten omgaan. Niet zomaar genoegen nemen met de oppervlakkige, psychologische bevrediging die schijnbaar opgeheven twijfel bij gelegenheid lijkt te bieden, maar onvermoeibaar door blijven twijfelen totdat de onderliggende filosofische vragen beantwoord zijn.
– Tim De Mey

Gesmuld van het boek. Vijf dikke sterren.
– Jurriën Holthuis, Nieuwe Revu

29,95

Op voorraad

Tim de Mey. Het voordeel van de twijfel. Uitgeverij Lemniscaat B.V., verschenen in 2014. [?p.] Eerste editie. 257 x 198 x 27 mm. 1046 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789047702269.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1046 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.