Het taaldier mens: over de oorsprong, de geschiedenis en het gebruik van taal

AUTEUR(S): Jan Pekelder.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Lias B.V. (Lias, Uitgeverij).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 175.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 136 x 18 mm.
GEWICHT: 270 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789088031083.


BESCHRIJVING

Binnen de levende natuur is de mens het enige dier dat taal gebruikt. De meeste diersoorten beschikken over communicatiesystemen, soms zelfs zeer verfijnd, maar het is geen taal. Wanneer, waar en hoe is de taal ontstaan en waarom is ze uniek? Hoe heeft ze zich door de eeuwen heen ontwikkeld? Hoe verklaren we de verschillen tussen talen? Waar komen de overeenkomsten vandaan? Hoe wordt ze gebruikt en soms ook misbruikt? Hoe bloedlink maar ook hoe verrukkelijk kan taal zijn?

In toegankelijke, korte teksten geef Jan Pekelder – voor zover de stand van het onderzoek het toelaat – op speelse wijze antwoord op al deze vragen aan de hand van heldere voorbeelden. MEestal uit het Nederlands, soms ook uit andere talen. Het is door de taal dat de mens erin is geslaagd binnen de dierenwereld een overheersende plaats in te nemen. Sterker, de wereld waarin wij leven bestaat dankzij de taal. Dit heeft een onthutsend gevolg: er zijn zoveel werelden als talen. Elke taal schept haar eigen werkelijkheid…

17,50

Op voorraad

Jan Pekelder. Het taaldier mens: over de oorsprong, de geschiedenis en het gebruik van taal. Uitgeverij Lias B.V. (Lias, Uitgeverij), verschenen in 2020. 175 pagina’s. Eerste editie. 210 x 136 x 18 mm. 270 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 270 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.