Het ontsterven: pijn, kwetsbaarheid, sterfte, geneeskunde, kunst, tijd, dromen, cijfers, uitputting, kanker en zorg

AUTEUR(S): Anne Boyer.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Henny Corver.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Atlas Contact).
JAAR: 2021.
PAGINA’S: 269.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT:
GEWICHT: .
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789045043142
.


BESCHRIJVING

Voor Anne Boyer, een alleenstaande moeder, betekent de diagnose borstkanker een inwijding in een nieuwe wereld: die van ziekte, sterfte en ziekenhuispolitiek. Bekroond met de Pulitzer Prijs.

‘Het ontsterven’ is het Pulitzer Prijswinnende boek van Anne Boyer. Een week na haar eenenveertigste verjaardag wordt bij haar een zeer agressieve vorm van borstkanker vastgesteld. Voor Boyer, een alleenstaande moeder die maar net de eindjes aan elkaar weet te knopen, betekent de diagnose zowel een crisis als een inwijding in een nieuwe wereld: die van ziekte, sterfte en gendergerelateerde ziekenhuispolitiek. In deze memoires put ze uit een rijk scala aan bronnen om die ervaring te onderzoeken, van Romeinse droomdagboekschrijvers en kankervloggers tot het werk Audre Lorde en Susan Sontag. ‘Het ontsterven’ is tegelijk het verwoestende verhaal van een overlever, een 21e-eeuwse evenknie van ‘Ziekte als metafoor’, een vlijmscherpe kritiek op de ‘kankerindustrie’ en een diepmenselijke verkenning van wat het betekent ziek en gezond zijn in onze moderne wereld

22,99

Op voorraad

Anne Boyer. Het ontsterven: pijn, kwetsbaarheid, sterfte, geneeskunde, kunst, tijd, dromen, cijfers, uitputting, kanker en zorg. Henny Corver. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Atlas Contact), verschenen in 2021. 269 pagina’s. Eerste editie. . Staat: Nieuw (New). Hardback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 770.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.