Het nadeel van de zekerheid

AUTEUR(S): Tim de Mey.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Lemniscaat B.V..
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 302.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 259 x 197 x 24 mm.
GEWICHT: 893 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789047707592.


BESCHRIJVING

Kritisch zijn is in de eerste plaats zelfkritisch zijn. Het is durven twijfelen aan de eigen overtuigingen over hoe de wereld in elkaar zit, over wat we moeten doen en laten, en hoe we met elkaar en de wereld moeten omgaan. Niet zomaar genoegen nemen met de oppervlakkige, psychologische bevrediging die schijnbaar opgeheven twijfel bij gelegenheid lijkt te bieden, maar onvermoeibaar door blijven twijfelen totdat de onderliggende filosofische vragen beantwoord zijn.
– Tim De Mey

Het nadeel van de zekerheid is een boek voor iedereen die zich niet wil verschuilen achter schijnzekerheden. Het is een prikkelende en toegankelijke bundel waarin de echte sceptici – in de betekenis van zij die blijven overwegen en onderzoeken – verder doordenken over de grote vragen die eerder werden aangestipt en verkend in Het voordeel van de twijfel. Het nadeel van de zekerheid behandelt niet alleen de meest cruciale themas en episodes uit de geschiedenis van het scepticisme, maar bestudeert ook grondig de hedendaagse, kritische respons op de verschillende uitdagingen van het scepticisme. Met bijdragen van toonaangevende filosofen als Wiep van Bunge, Han van Ruler, Herman de Regt en Hans Dooremalen.

29,95

Op voorraad

Tim de Mey. Het nadeel van de zekerheid. Uitgeverij Lemniscaat B.V., verschenen in 2015. 302 pagina’s. Eerste editie. 259 x 197 x 24 mm. 893 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789047707592.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 893 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.