Het nachtspook

AUTEUR(S): Max Rouquette.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Frans.
UITGEVER: Coppens & Frenks,.
JAAR: 1999.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 314 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789071127618.


BESCHRIJVING

De bundel Het nachtspook introduceert het werk van Max Rouquette (1908), auteur van talloze werken van proza, poëzie en toneel, geschreven in het modern Occitaans, de taal van de Languedoc, een streek in zuidelijk Frankrijk.
De verhalen van Ruoquette spelen zich af in een wereld van grimmige landschappen, met hun woeste en weelderige begroeiing, bucolische valleien, wolkenloze luchten en met sterren bezaaide nachten. In zuivere poëtische taal weet hij een wereld van wrede spiritualiteit op te roepen en de verhevenheid te vatten van nederige mensen die leven in een wereld vol beangstigend mysterie en onder zijn pen mythische dimensies krijgen. Rouquette is de schrijver van het universele, elke nuance is raak, elk beeld precies, het ritme muzikaal. Zijn verhalen roepen een niet zozeer verloren alswel vergeten wereld op vol reminiscentie aan lang vervlogen tijden, vol verwondering en verlangen, verschrikking en eenzaamheid.

21,75

Op voorraad

Max Rouquette. Het nachtspook. Vertaald uit het Frans]. Coppens & Frenks,, verschenen in 1999. [?p.] Eerste editie. mm. 314 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789071127618.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 314 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.