Het museum van oorlog

AUTEUR(S): Claudio Magris.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Linda Pennings.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Uitgeverij De Bezige Bij b.v..
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 397.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 216 x 137 x 32 mm.
GEWICHT: 501 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789023455066.


BESCHRIJVING

Triëst. Een man heeft als levensmissie het verzamelen van alle soorten wapens – geweren, onderzeeboten, tanks – voor een gigantisch museum
van oorlog. Het moet een collectie worden van al het kwaad in de wereld, waardoor buiten het museum alleen vrede zal bestaan. De verzamelaar overlijdt echter onder mysterieuze omstandigheden, en daarbij gaat dat deel van zijn notities verloren dat de namen bevatte van medeplichtigen aan de moorden in het concentratiekamp Risiera di San Sabba in Triëst.
Na de dood van de verzamelaar krijgt Luisa Brooks de opdracht het museum in te richten. Zij is de dochter van een Joodse moeder en een zwarte vader, een Amerikaanse soldaat die na de oorlog gestationeerd was in Triëst. Luisa raakt geobsedeerd door de ideeën over oorlog en liefde van de verzamelaar en probeert zijn museum te verwezenlijken zodat de menselijke verhalen achter eeuwen van haat, geweld en vernietiging niet verloren zullen gaan.

25,99

Op voorraad

Claudio Magris. Het museum van oorlog. Linda Pennings. Vertaald uit het Italiaans]. Uitgeverij De Bezige Bij b.v., verschenen in 2017. 397 pagina’s. Eerste editie. 216 x 137 x 32 mm. 501 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789023455066.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 501 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.