Het einde van de rode mens: leven op de puinhopen van de Sovjet-Unie

AUTEUR(S): Svetlana Alexijevitsj.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Jan Robert Braat.
ORIGINELE TAAL: Russisch.
UITGEVER: Uitgeverij De Bezige Bij b.v..
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 478.
FORMAAT: 230 x 151 x 39 mm.
GEWICHT: 734 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789023498025.


BESCHRIJVING

Meer dan twintig jaar geleden viel de Sovjet-Unie uit elkaar, ontdekten de Russen de wereld, en ontdekte de wereld de Russen. Even leek een romance in de maak, maar de liefde was snel voorbij. Terwijl men in het Westen nog steeds Gorbatsjov idealiseert en in het Oosten Poetin het begrip ‘democratie’ wel erg ruim interpreteert, grijpen vele voormalige Sovjetburgers – ook jongeren – vol nostalgie terug naar de socialistische staatsmannen van weleer.

Onderzoeksjournaliste Svetlana Alexijevitsj laat honderden getuigen aan het woord over hun leven tijdens en na de Sovjet-Unie: goede mensen en minder goede mensen; schuldigen en slachtoff ers; aanhangers van de perestrojka en hardleerse stalinisten. Met een opmerkelijke openheid vertellen zij hoe de omwenteling van 1991 hun levensloop beïnvloedde, hoe hun wereldbeeld veranderde, hoe ze op zoek moesten naar een nieuwe identiteit. Het einde van de Rode mens ontbloot de ziel van een getraumatiseerd, verdeeld volk. Ook zij zijn Europa.

25,99

Op voorraad

Svetlana Alexijevitsj. Het einde van de rode mens: leven op de puinhopen van de Sovjet-Unie. Jan Robert Braat. Vertaald uit het Russisch]. Uitgeverij De Bezige Bij b.v., verschenen in 2015. 478 pagina’s. 230 x 151 x 39 mm. 734 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789023498025.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 734 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.