Het avontuur filosofie: denkers die de wereld veranderden

AUTEUR(S): Fernando Savater.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Bijleveld (Bijleveld, Uitgeverij).
JAAR: 2016.
DRUK: 2de editie.
FORMAAT: 225 x 150 x 33 mm.
GEWICHT: 616 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789061317081.


BESCHRIJVING

Fernando Savater [*1947] is een van de meest gelezen filosofen van onze tijd. Hij verwierf faam met internationale bestsellers als Het goede leven, Grondslagen van de ethiek en De waarde van opvoeden. Tot zijn succesvolste werk behoort ook Het avontuur filosofie, het even levendige als leerzame overzicht van de westerse wijsbegeerte aan de hand van de volgens Savater 25 belangrijkste denkers uit de geschiedenis. In de vorm van korte en glasheldere hoofdstukken over deze denkers die de wereld veranderden wordt de filosofie gepresenteerd als een daadwerkelijk avontuur, een verhaal van tegendraadse vragen en impertinente antwoorden, van persoonlijke twijfels, van het vergeefs zoeken naar zekerheden en van het omarmen van onzekerheden.
Dit boek maakt duidelijk dat denken altijd een individuele daad is, die moed vereist en lang niet altijd welkom is in een wereld die liever van niets wil weten.
Savater laat de lezer op uiterst toegankelijke maar eveneens scherpzinnige en altijd uitdagende wijze kennismaken met de grote filosofen: van Plato tot Wittgenstein, van Aristoteles tot Sartre, van Spinoza tot Marx, van Hobbes tot Hegel en van Aquino tot Nietzsche. Allen blijken ze een onmisbare rol te hebben gespeeld in het grote menselijke avontuur dat filosofie heet.

«Verreweg de leukste inleiding in de filosofie die er bestaat.» – El País

24,90

Op voorraad

Fernando Savater. Het avontuur filosofie: denkers die de wereld veranderden. Uitgeverij Bijleveld (Bijleveld, Uitgeverij), verschenen in 2016. [?p.] 2de editie. 225 x 150 x 33 mm. 616 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789061317081.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 616 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.