Hesiodos, Alle goden!: Theogonie

AUTEUR(S): Hesiodos van Askra.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Ronald Blankenborg, Vincent Hunink.
UITGEVER: Uitgeverij Damon VOF (Uitgeverij Damon VOF).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 96.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 202 x 120 x 12 mm.
GEWICHT: 154 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463401470.


BESCHRIJVING

Vertaald door Ronald Blankenborg,
Onder redactie van Vincent Hunink

Hesiodos van Askra, een tijdgenoot en misschien zelfs een concurrent van de epische dichter Homeros (achtste eeuw v.Chr.), staat bekend als de oudste vertegenwoordiger van zogenoemde didactische poëzie, een genre dat in navolging van zijn Theogonie gedurende heel de oudheid en nog lang daarna beoefend is. Zijn opsomming van goden en hun nakomelingen lijkt eindeloos en op het eerste gezicht zonder een duidelijke verhaallijn. Toch fascineert Hesiodos zijn toehoorders met zijn onuitputtelijke kennis, zijn vermogen het chaotische te ordenen, en de betovering van zijn lijsten van namen afgewisseld met korte en sprekende verhalen over monsters en heksen.

Deze uitgave biedt een Nederlandse vertaling van HesiodosTheogonie in ritmisch proza, een weergave die moderne lezers zowel het verhalende als het herhalende van de godencatalogus wil laten ervaren.

Theogonie combineert gewaardeerde, van oudsher overgeleverde kennis met een onmiskenbare voorliefde voor weten-om-te-weten van de dichter.

14,90

Op voorraad

Hesiodos van Askra. Hesiodos, Alle goden!: Theogonie. Ronald Blankenborg, Vincent Hunink. Uitgeverij Damon VOF (Uitgeverij Damon VOF), verschenen in 2018. 96 pagina’s. Eerste editie. 202 x 120 x 12 mm. 154 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463401470.
NUR: 308.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 154 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.