Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering

AUTEUR(S): Peter Trawny.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Leon Otto de Vries.
UITGEVER: Uitgeverij Polis.
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 144.
DRUK: Eerste editie.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463100250.


BESCHRIJVING

In 2014 verschenen Heideggers Überlegungen, ‘Overdenkingen’, de eerste reeks van de door hemzelf zo genoemde Zwarte Schriften. Ze voegen een geheel nieuwe dimensie aan het oeuvre van Heidegger toe en hebben tot een buitengewone media-aandacht geleid. Heideggers Überlegungen laten zien dat antisemitische ideeën in een bepaald stadium zijn denken kleurden. Daarbij lijken de Protocollen van de wijzen van Sion, de voornaamste bron van het moderne en postmoderne antisemitisme, een hoofdrol te spelen. Peter Trawny gaat in Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering in op de vraag welke betekenis deze geestelijke knieval heeft voor het geheel van Heideggers denken.
PETER TRAWNY (1964), een van ’s werelds invloedrijkste Heidegger- kenners, is hoogleraar filosofie en directeur van het Martin Heidegger Instituut aan de universiteit van Wuppertal.
Als redacteur van Heideggers Schwarze Hefte is hij nauw betrokken bij de publicatie van diens Verzameld werk.

18,50

Op voorraad

Peter Trawny. Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering. Leon Otto de Vries. Uitgeverij Polis, verschenen in 2015. 144 pagina’s. Eerste editie. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463100250.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.