Hartenvrouw

AUTEUR(S): Iulian Ciocan.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Charlotte van Rooden.
ORIGINELE TAAL: Roemeens.
UITGEVER: Uitgeverij En Boekhandel Pegasus (Pegasus, Stichting Uitgeverij).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 152.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 215 x 140 x 16 mm.
GEWICHT: 261 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789061434696.


BESCHRIJVING

Het zelfgenoegzame leven van Nistor Polobok, een corrupte ambtenaar die op het stadhuis van Chi?in?u werkt, neemt een gevaarlijke wending op het moment dat het asfalt naast zijn majestueuze villa openbreekt. Het begint als een onopvallende barst, maar de scheur breidt zich alsmaar verder uit en wordt uiteindelijk een
enorm gat dat steeds grotere delen van de stad verzwelgt. Volgens een waarzegster wordt de uitdijende kloof veroorzaakt door een zonde van de ambtenaar. Alleen de ‘Hartenvrouw’ kan hem vergeven.

Hartenvrouw is een verontrustende roman die met de nodige ironie de onderbuik van een corrupt systeem verkent. De schrijver laat het politieke toneel op zijn lelijkst zien en werpt daarbij een kritische blik op het Moldavië van na de val van het communisme.

Iulian Ciocan (1968, Chi?in?u, Moldavië) is romanschrijver, journalist en literair criticus. Ook is hij
commentator bij Radio Free Europe. Zijn romans werden al in meerdere talen vertaald. Hartenvrouw verscheen in 2018, en is zijn eerste roman in Nederlandse vertaling.

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers.

19,50

Op voorraad

Iulian Ciocan. Hartenvrouw. Charlotte van Rooden. Vertaald uit het Roemeens]. Uitgeverij En Boekhandel Pegasus (Pegasus, Stichting Uitgeverij), verschenen in 2020. 152 pagina’s. Eerste editie. 215 x 140 x 16 mm. 261 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 261 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.