Haas en bedelaar

AUTEUR(S): Tuomas Kyrö.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Annemarie Raas.
ORIGINELE TAAL: Fins.
UITGEVER: Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek).
JAAR: 2014.
PAGINA’S: 240.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 135 x 21 mm.
GEWICHT: 308 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028425835.


BESCHRIJVING

e Roemeen Vatanescu vertrekt naar het koude en donkere Finland om er te gaan bedelen, maar ontdekt dat het beloofde land er heel anders uitziet wanneer je op je knieën op het asfalt zit. De kou en eindeloze honger verdwijnen even naar de achtergrond als hij en zijn medebedelaars een feestmaal op touw zetten met de inhoud van een afvalcontainer, maar hun werkgever, de mensenhandelaar Jegor Koegar, wijst dit bacchanaal ten strengste af. Het conflict loopt zo hoog op dat Vatanescu zowel internationale misdaadorganisaties als de politie moet zien te ontwijken.

Samen met een ter dood veroordeelde haas – die eigenlijk een konijn is – slaat hij op de vlucht, en samen belanden ze in Lapland, op het bouwterrein van het Nationaal Ideeënpark, en zelfs in de hoogste regionen van de Finse politiek.

Liefhebbers van het werk van Arto Paasilinna zullen in Tuomas Kyrö zijn opvolger herkennen. Met minstens zo zwarte humor beschrijft hij de donkere kanten van het leven.

Haas en bedelaar is een hartverwarmende satire over rijkdom en armoede, ideologieën en genade.

19,95

Op voorraad

Tuomas Kyrö. Haas en bedelaar. Annemarie Raas. Vertaald uit het Fins]. Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek), verschenen in 2014. 240 pagina’s. Eerste editie. 210 x 135 x 21 mm. 308 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028425835.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 308 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.