Grand central Belge: voetreis door een verdwijnend land

AUTEUR(S): Pascal Verbeken.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij De Bezige Bij b.v. (Manteau).
JAAR: 2014.
PAGINA’S: 256.
DRUK: 3de editie.
FORMAAT: 215 x 140 x 21 mm.
GEWICHT: 325 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789085425540.


BESCHRIJVING

Ooit was België een land van belofte. Een industriële wereldmacht. Een baken van vooruitgang en ondernemerschap. De motor van dit kleine wonder was de ijzeren weg, het meest ontwikkelde spoorwegnet van het Europese continent. Terwijl België op sterven ligt, wandelt Pascal Verbeken terug naar het tijdperk van de great expectations. Hij maakt een voetreis langs de Grand Central Belge, de negentiende-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond.

Verbeken registreert de kleine en grote tekenen des tijds. Hij luistert naar een bonte verzameling van Belgen en hun unieke, soms tragische verhalen. Wat betekent hun leven voor België? En wat betekent het verdwijnende België voor hen? Grand Central Belge is een requiem voor een verscheurd land dat zijn oude demonen niet kan verjagen.

Pascal Verbeken is een veelbelezen en oprecht geïnteresseerde documentairemaker.
Frieda Van Wijck

Verbeken is een chroniqueur van Wallonië, van de geschiedenis van dit landsdeel, van zijn verhouding met Vlaanderen, van zijn verdriet en ook van zijn pracht.
De Groene Amsterdammer

Verbeken blijkt een begenadigd (geschied)schrijver. Met behulp van oude postkaarten, historische reisgidsen en gesprekken met tachtigers en negentigers brengt hij het tijdperk van de great expectations tot leven.
De Volkskrant

Bij Pascal Verbeken zijn het inwoners van België die het verhaal van hun land vertellen: persoonlijk en klein, maar daardoor niet minder veelzeggend dan een historische of politieke analyse.
NRC Handelsblad

Een prachtig boek met opvallend weinig nostalgie.
Knack

20,99

Op voorraad

Pascal Verbeken. Grand central Belge: voetreis door een verdwijnend land. Uitgeverij De Bezige Bij b.v. (Manteau), verschenen in 2014. 256 pagina’s. 3de editie. 215 x 140 x 21 mm. 325 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789085425540.
NUR: 688.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 325 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.