Gods schaduw: Hoe sultan Selim I de loop van de geschiedenis bepaalde

AUTEUR(S): Alan Mikhail.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Arian Verheij.
UITGEVER: Singel Uitgevers (Athenaeum).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 560.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 215 x 136 x 35 mm.
GEWICHT: 687 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789025304485.


BESCHRIJVING

De invloed van het Ottomaanse rijk op de wereldgeschiedenis is lange tijd onderbelicht gebleven. Anders dan in West-Europa werd aangenomen, was het een brandpunt van intellectuele activiteit, geopolitieke macht en verlicht pluralistisch bestuur. Leider van de vooruitgang was de almachtige sultan Selim I (1470-1520). Geholpen door zijn begaafde moeder, Gülbahar, breidde hij het rijk enorm uit.
In Gods schaduw maakt Mikhail het Ottomaanse rijk van Selim I en de islam tot de spil van de globale geschiedenis. Hij herdefinieert gebeurtenissen als de reizen van Columbus, de protestantse reformatie, de trans-Atlantische slavenhandel en de verovering door de Ottomanen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
Op basis van niet eerder onderzochte bronnen brengt Mikhail sultan Selim I en zijn tijd met veel oog voor detail tot leven. Een baanbrekend boek dat onze westerse blik drastisch bijstelt.

35,00

Op voorraad

Alan Mikhail. Gods schaduw: Hoe sultan Selim I de loop van de geschiedenis bepaalde. Arian Verheij. Singel Uitgevers (Athenaeum), verschenen in 2020. 560 pagina’s. Eerste editie. 215 x 136 x 35 mm. 687 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 687 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.