Gij zijt allemaal welgekomen!: Basiel de Craene en de Vlaamse Poëziedagen

AUTEUR(S): Dirk de Geest.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Poeziecentrum vzw (Poeziecentrum vzw).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 783.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 223 x 155 x 58 mm.
GEWICHT: 1404 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789056550868.


BESCHRIJVING

Gij zijt allemaal welgekomen!
Basiel de Craene en de Vlaamse Poëziedagen

Wie denkt dat poëzie enkel vandaag op een podium gebracht wordt voor een breder publiek, zal verrast zijn te vernemen dat de Vlaamse Poëziedagen honderden (soms meer dan duizend) mensen op de been brachten, die urenlang luisterden naar kritische voordrachten en vooral naar dichters en gedichten van uiteenlopende pluimage.
Het initiatief was het levenswerk van een landelijke pastoor, Basiel de Craene, die zelf ook als schrijver actief was. Maar hij verwierf vooral bekendheid als organisator van de Vlaamse Poëziedagen, die van 1937 tot aan zijn dood in 1956 plaatsvonden. Daarop kwamen dichters en belangstellenden bij elkaar om samen naar poëzie en lezingen te luisteren, eerst in Ooidonk en later in Merendree.
Dit boek schetst de geschiedenis van de Vlaamse Poëziedagen, aan de hand van het uitgebreide archief. Honderden bekende en onbekende dichters passeren daarbij de revue. Zij laten zien hoe er toen over poëzie werd gedacht en geschreven, door een literaire elite maar ook in brede kring. Dat resulteert in een soms spannend, soms ontroerend verhaal dat laat zien hoe literatuur tot voor kort maatschappelijk belangrijk kon zijn. De uiteenzetting wordt geïllustreerd aan de hand van talrijke fotos en onuitgegeven documenten.

Dirk de Geest doceert Moderne Nederlandse Letterkunde aan de KU Leuven.

34,99

Op voorraad

Dirk de Geest. Gij zijt allemaal welgekomen!: Basiel de Craene en de Vlaamse Poëziedagen. Uitgeverij Poeziecentrum vzw (Poeziecentrum vzw), verschenen in 2016. 783 pagina’s. Eerste editie. 223 x 155 x 58 mm. 1404 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789056550868.
NUR: 621.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1404 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.