Geschiedenis van de literatuur in Limburg

AUTEUR(S): onbekend.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Lou Spronck, Ben van Melick, Wiel Kusters.
UITGEVER: Vantilt, Uitgeverij (Vantilt, Uitgeverij).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 767.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 267 x 210 x 51 mm.
GEWICHT: 2226 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789460042850.


BESCHRIJVING

De wieg van de Nederlandse literatuur stond in Limburg: met het belangrijke werk van Hendrik van Veldeke kwam daar al in de twaalfde eeuw een levendige literaire cultuur tot stand, die tot op de dag van vandaag invloedrijke auteurs en teksten voortbrengt. Van de Servaaslegende tot Connie Palmen en van de Percessie van Scherpenheuvel tot Jan Hanlo: Geschiedenis van de literatuur in Limburg biedt voor het eerst een uitgebreid overzicht van bijna duizend jaar Limburgse letteren.
Het literaire landschap van Limburg is veeltalig (behalve Nederlands en Latijn ook veel Frans en streektaal) en zeer gevarieerd. Niet alleen geboren en getogen Limburgers, zoals Erycius Puteanus, Pascal Delruelle, Frans Erens, Pierre Kemp en Pé Hawinkels, krijgen volop aandacht. Er wordt ook stilgestaan bij werken met Limburg als locatie of thema.
Door dit brede, grensoverschrijdende perspectief is Geschiedenis van de literatuur in Limburg een veelkleurig overzichtswerk, dat zich niet beperkt tot proza en poëzie, maar ook ruimte biedt aan journalistiek werk van bijvoorbeeld Jozef Thissen en Willem K. Coumans en (lied)teksten van Toon Hermans, Gé Reinders en Jack Poels (Rowwen Hèze).

39,50

Op voorraad

[?]. Geschiedenis van de literatuur in Limburg. Lou Spronck, Ben van Melick, Wiel Kusters. Vantilt, Uitgeverij (Vantilt, Uitgeverij), verschenen in 2016. 767 pagina’s. Eerste editie. 267 x 210 x 51 mm. 2226 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789460042850.
NUR: 688.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 2226 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.