Geert van Oorschot, Uitgever

AUTEUR(S): Arjen Fortuin.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot).
JAAR: 2016.
DRUK: 2de editie.
FORMAAT: 230 x 145 x 34 mm.
GEWICHT: 965 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028261402.


BESCHRIJVING

Arjen Fortuin
Geert van Oorschot, uitgever
Gebonden met stofomslag

ISBN 9789028261150
€ 45,00

Bestellen

Geert van Oorschot (1909-1987) was een van de succesvolste en spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw. Hij was de uitgever en dikwijls ook ontdekker van tal van belangrijke Nederlandse schrijvers, zoals Gerard Reve, W.F. Hermans, Jan Hanlo, M. Vasalis, Rutger Kopland en J.J. Voskuil. Uit gezocht geld, deskundige vertalers en een klassieke boekverzorging smeedde Van Oorschot de Russische Bibliotheek. Deze door Helmut Salden vormgegeven reeks vestigde de reputatie van zijn bedrijf en liet Nederland kennismaken met het Rusland van de negentiende eeuw.

Van Oorschot had een haast bovenmenselijke energie: naast het bestieren van zijn uitgeverij onderhield hij tal van contacten en correspondenties met schrijvers en kunstenaars (óók uit zakelijk belang) én hij vond tijd om zelf te schrijven. Zijn boeken Mijn tante Coleta en Twee vorstinnen en een vorst behoren tot de winstgevendste publicaties van Uitgeverij Van Oorschot.

Maar een succesvol leven is niet noodzakelijkerwijs een gelukkig leven, schrijft Arjen Fortuin in zijn biografie. De zelfmoord van zijn zoon Guido was een klap die hij nooit te boven is gekomen. Zijn temperament zat Van Oorschot vaak in de weg. Al zijn contacten, met schrijvers, ontwerpers, zijn vrouw en zijn zonen, waren stormachtig. En hij was soms melancholisch op het depressieve af. Van Oorschot was een man van het grote gebaar, van de overdrijvingen en van de mooie verhalen. Arjen Fortuin maakte een meeslepend relaas van zijn leven, waarin de anekdotes en citaten kleur geven aan het grotere verhaal. Geert van Oorschot, uitgever is niet slechts een biografie, maar ook een boek over de naoorlogse literatuur, de politiek, het literaire leven. En natuurlijk een boek over de uitgeverij.

29,99

Op voorraad

Arjen Fortuin. Geert van Oorschot, Uitgever. Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. (Uitgeverij Van Oorschot), verschenen in 2016. [?p.] 2de editie. 230 x 145 x 34 mm. 965 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028261402.
NUR: 321.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 965 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.