Franz Kafka: schrijver van schuld en schaamte

AUTEUR(S): Saul Friedländer.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Duits.
UITGEVER: Uitgeverij Bijleveld.
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 231.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 223 x 146 x 24 mm.
GEWICHT: 414 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789061317739.


BESCHRIJVING

FRANZ KAFKA is met recht de belangrijkste schrijver van de moderne tijd genoemd. Zijn werk heeft een ingrijpende invloed gehad op de westerse literatuur. Vladimir Nabokov rekende hem tot de grootste schrijvers die hij had gelezen, W.H. Auden noemde hem «de Dante van de twintigste eeuw» en in Nederland werd hij zeer bewonderd door onder meer Paul van Ostaijen, Menno ter Braak, W.F. Hermans en Harry Mulisch. Zeker is dat Kafkas eigen schrijverschap diepgaand is beïnvloed door zijn psycho¬sociale achtergrond. Zijn gehele leven worstelde hij met zijn uiterst complexe en getroebleerde relaties met zijn familie, met zijn joodse afkomst, met zijn seksualiteit en met het leven zelf.

In zijn fascinerende en wereldwijd geprezen analyse van Kafkas leven en werk biedt Pulitzer-prijswinnaar Saul Friedländer een beeld van de auteur als jon¬ge man die wordt verscheurd door gevoelens van schuld en schaamte. Dit even beknopte als uitdagende biografische es¬say doorbreekt het beeld van de verlegen literaire heilige dat werd geschilderd door Kafkas vriend Max Brod en sindsdien de canon werd. Aan de hand van een uitputtende studie van brieven en dagboeken schetst Friedländer de afgronden van persoonlijke angst, van sek¬suele ambiguïteit, van ziekte en van de permanente wanhoop waarin Kafkas werk wortelde. Aldus ont¬staat een wezenlijk nieuw beeld van de verknoping tussen persoonlijk lijden en een uniek literair oeuvre.

«Prachtig en uitdagend! Een biografisch essay van werkelijk grote waarde.»
– NEW YORK REVIEW OF BOOKS –

24,50

Op voorraad

Saul Friedländer. Franz Kafka: schrijver van schuld en schaamte. Vertaald uit het Duits]. Uitgeverij Bijleveld, verschenen in 2015. 231 pagina’s. Eerste editie. 223 x 146 x 24 mm. 414 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789061317739.
NUR: 321.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 414 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.