Finisterra: een keuze uit de poëzie van Chus Pato

AUTEUR(S): Chus Pato.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Mariolein Sabarte Belacortu, Anne Vegter.
ORIGINELE TAAL: Galicisch.
UITGEVER: Perdu.
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 71.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Boek.
ISBN/EAN: 9789051881097.


BESCHRIJVING

Chus Pato lezen is je in clandestiene richting begeven. Je weet niet precies waar je bent, maar het is een reis kriskras door de geschiedenis en de mythologie. Onderweg klinken allerlei nieuwe stemmen op. Je ontmoet de voormoeders van de dichter, zoals Sylvia Plath en Ofelia. En je komt in alle uithoeken van de taal, die steeds opnieuw en anders in elkaar wordt gezet. Het doel? Bij iedereen die gehoorzaamt de wil omdraaien.

Het werk van Chus Pato biedt in een sprankelende symfonie van inzichten zicht op de productieve eigenschappen van taal. Woorden genereren woorden. Pato strijdt om de absolute vrijheid van die kwaliteit van taal. In de diepte van onze woorden echoën altijd onze mythologie, onze holbewonerstaal én onze eigen gedachten mee die zich willen ontworstelen aan tijd en traditie. – Anne Vegter

Chus Pato (1955) is een dichter en politiek activist die in het Galicisch schrijft, dat gesproken wordt in het noordwesten van Spanje. Ze staat bekend als een van de belangrijkste vernieuwers van de Galicische en Europese literatuur.

19,95

Op voorraad

Chus Pato. Finisterra: een keuze uit de poëzie van Chus Pato. Mariolein Sabarte Belacortu, Anne Vegter. Vertaald uit het Galicisch]. Perdu, verschenen in 2017. 71 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Boek.

INTERN ID: 9789051881097.
NUR: 306.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.