Felix & Felka

AUTEUR(S): Hans Joachim Schädlich.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Gerda Baardman, Anke Frerichs.
ORIGINELE TAAL: Duits.
UITGEVER: NBC – Oevers.
JAAR: 2020.
STAAT: Nieuw (New).
ISBN/EAN: 9789492068460
.


BESCHRIJVING

Bekroonde roman over het nazi-Duitsland ontvluchtende kunstenaarsechtpaar Felix Nussbaum (1904-1944) en Felka Platek (1899-1944)

Wanneer hij in mei 1933 fysiek wordt aangevallen door de schilder Hanns Hubertus Graaf von Merveldt, wordt de Duits-joodse kunstenaar Felix Nussbaum gedwongen Villa Massimo in Rome te verlaten. De nazivervolging van joden maakt het voor hem en zijn vrouw, de schilder Felka Platek, onmogelijk om terug te keren naar Duitsland. Na een kort verblijf in Parijs en Oostende vindt het echtpaar eindelijk een thuis in Brussel.

Met noodlottig gevolg negeren ze de smeekbeden van een vriend dat ze naar Palestina moeten vluchten, en hoewel de dreiging van de Duitse bezetters dagelijks toeneemt, besluiten Felix en Felka in Brussel te blijven en zich op zolder te verstoppen.

In beknopte fragmenten maakt Hans Joachim Schädlich invoelbaar hoe de keuze voor een artistiek leven het zicht op de reddende uitweg belemmert.

‘Hans Joachim Schädlich is een van de grootste schrijvers in de hedendaagse Duitse literatuur.’
– Die Zeit

‘Als gevoelens niet worden benadrukt en dus voorgeschreven, kunnen ze hun effect echt ontplooien. (…) Elke zin raakt als een kleine steek.’
– Süddeutsche Zeitung

19,95

Op voorraad

Hans Joachim Schädlich. Felix & Felka. Gerda Baardman, Anke Frerichs. Vertaald uit het Duits]. NBC – Oevers, verschenen in 2020. [?p.] Staat: Nieuw (New).

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.