Er is iets met de Lehmans

AUTEUR(S): Stefano Massini.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Els van der Pluijm.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 799.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 230 x 150 x 51 mm.
GEWICHT: 1125 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028427228.


BESCHRIJVING

Het familieverhaal achter de beruchte bank Lehman Brothers.

Halverwege de negentiende eeuw emigreren de drie zoons van een Joodse koehandelaar uit Beieren naar de Verenigde Staten. Henry, Emanuel en Mayer openen in Alabama een textielwinkel, die al snel een succesvolle tussenhandel in katoen wordt. De broers hebben een feilloos gevoel voor zakendoen en brengen die mentaliteit over op hun nakomelingen. Het familiebedrijf Lehman Brothers breidt gaandeweg zijn activiteiten uit met investeringen in steenkool, olie, spoorwegen, koffie, tabak en later ook vliegtuigen, televisies en computers.

Zijn de drie broers nog verkopers en handelaren die leven volgens de Joodse familietradities uit Beieren, hun nakomelingen zijn vooral bankiers die geld beschouwen als een middel om nog meer geld te creëren. Ze leiden een genadeloos werelds, kapitalistisch bestaan.

“De Lehmans van Massini staan geen moment stil, ze jagen kortademig op nog meer nullen voor de komma. Een buitengewoon en rijk verhaal.’ La Stampa

“Zoals de Karamazov-broers van Dostojevski of de familie Buddenbrook van Mann, maar dan door Massini naar een hoger plan getrokken, naar een symbolische dimensie die oneindig veel groter is. […] Het grote Boek van het moderne Kapitaal.’ La Repubblica

29,99

Op voorraad

Stefano Massini. Er is iets met de Lehmans. Els van der Pluijm. Vertaald uit het Italiaans]. Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek), verschenen in 2018. 799 pagina’s. Eerste editie. 230 x 150 x 51 mm. 1125 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028427228.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1125 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.