Een straat zonder ambitie

AUTEUR(S): Pavel Juracek.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Edgar De Bruin.
UITGEVER: Uitgeverij Voetnoot (Voetnoot, Uitgeverij).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 217.
DRUK: Eerste editie.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789491738272.


BESCHRIJVING

EEN STRAAT ZONDER AMBITIE – VERHALEN van de Tsjechische schrijver en filmmaker PAVEL JURACEK, vertaald door EDGAR DE BRUIN.

We kweken prachtmensen is de komische en misschien wel meest politiek beladen uitspraak in deze verder apolitieke bundel. Pavel Juracek, die deze verhalen in de donkere stalinistische jaren vijftig schreef, weet de sfeer van die tijd prachtig te vangen zonder al te nadrukkelijk te refereren aan het moeilijke maatschappelijke klimaat. De verhalen gaan over alledaagse mensen tijdens alledaagse gebeurtenissen en zijn niet zelden gebaseerd op Juraceks eigen ervaringen.

PAVEL JURACEK [1935-1989] was als scenarioschrijver en regisseur een sleutelfiguur in de new wave van de Tsjechoslowaakse film van de jaren zestig, waartoe ook een jonge Milos Forman behoorde. Diverse van zijn films wonnen internationale prijzen, maar na het neerslaan van de Praagse lente in 1968 kon Juracek een verdere toekomst in de film vergeten.
In de bundel Een straat zonder ambitie zijn elf verhalen opgenomen: twee daarvan hebben gediend als scenario voor gerealiseerde films.

20,00

Op voorraad

Pavel Juracek. Een straat zonder ambitie. Edgar De Bruin. Uitgeverij Voetnoot (Voetnoot, Uitgeverij), verschenen in 2016. 217 pagina’s. Eerste editie. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789491738272.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.