Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu: nieuwe esthetische tendensen in de westerse klassieke muziek sinds 1950

AUTEUR(S): onbekend.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Mark Delaere.
UITGEVER: uitgeverij Pelckmans Pro.
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 270.
DRUK: Eerste editie.
GEWICHT: 552 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463372688.


BESCHRIJVING

MY FAVORITE MUSIC IS THE MUSIC I HAVEN’T YET HEARD.

Deze vaak geciteerde uitspraak van componist John Cage is van toepassing op heel veel componisten én luisteraars. In de westerse kunstmuziek van na 1950 is veel moois te ontdekken: de zoektocht naar vernieuwing kende een ongeziene piek, die uitwaaierde in talloze stromingen en tendensen. Veel van die stijlen klinken menig luisteraar vreemd in de oren en net daarom focust dit boek op dat segment van de ‘nieuwe muziek’.

Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu wil een gids zijn om het veelzijdige landschap van de nieuwe muziek te verkennen, met het volle besef dat geen enkele wandelroute de volledige omgeving kan laten zien. Dit boek combineert een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en hun muziekhistorische wortels met een thematische dwarsdoorsnede van begrippen zoals tijd en ruimte, multimedia en de rol van het internet.

Ruim een dozijn auteurs verleende zijn expertise aan deze publicatie. De meesten onder hen zijn verbonden aan universiteiten en conservatoria in Nederland en België. Allen zijn ze begeesterd door nieuwe muziek. Het boek is dan ook niet alleen bedoeld als handboek voor muziekstudenten, het richt zich ook tot een breed publiek van nieuwsgierige cultuurliefhebbers en (toekomstige) luisteraars van hedendaagse muziek.

Mark Delaere is gewoon hoogleraar aan de opleiding musicologie van de KU Leuven. Hij stelde dit boek samen in opdracht van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Met een brede waaier aan activiteiten wil MATRIX een ruim publiek warm maken voor kunstmuziek geschreven sinds 1950.

40,00

Op voorraad

[?]. Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu: nieuwe esthetische tendensen in de westerse klassieke muziek sinds 1950. Mark Delaere. uitgeverij Pelckmans Pro, verschenen in 2020. 270 pagina’s. Eerste editie. 552 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 662.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 552 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.