Dit is geen propaganda: De oorlog tegen de waarheid

AUTEUR(S): Peter Pomerantsev.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Willem van Paassen.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Overamstel Uitgevers (Hollands Diep).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 285.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 136 x 23 mm.
GEWICHT: 385 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789048839391.


BESCHRIJVING

De belangrijkste trend van de afgelopen jaren is de opkomst – en ontwikkeling – van digitale oorlogsvoering. In dit technologische tijdperk is verslaggeving van groter belang geworden dan de werkelijke militaire actie. Het resultaat hiervan is een overvloed aan leugens, foute grappen, absurditeit en bangmakerij – een circussfeer die als doel heeft ons te verwarren en ons idee van waarheid te ondermijnen.

Dit is geen propaganda is een tocht achter vijandelijke linies in een eindeloze, internationale informatieoorlog. In zijn kenmerkende stijl – bij vlagen analytisch, poëtisch, luguber en grappig – legt Peter Pomerantsev de contouren van deze nieuwe wereldorde bloot. Hij leert digitale misleidingstactieken van activisten in Servië, Mexicaanse drugsbaronnen, Fox News-presentatoren en van de KGB-officieren die zijn eigen familie op de vlucht joegen.

Terwijl hij deze absurde maar cruciale lessen tot zich neemt, richt Pomerantsev zich op de toekomst en stelt hij manieren voor om de democratie juist te versterken. Dit is een noodzakelijk boek om onze nieuwe werkelijkheid beter te leren begrijpen.

24,99

Op voorraad

Peter Pomerantsev. Dit is geen propaganda: De oorlog tegen de waarheid. Willem van Paassen. Vertaald uit het Engels]. Overamstel Uitgevers (Hollands Diep), verschenen in 2019. 285 pagina’s. Eerste editie. 210 x 136 x 23 mm. 385 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789048839391.
NUR: 694.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 385 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.