De zwarte sjaal: novellen voor een jaar

AUTEUR(S): Luigi Pirandello.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Coppens & Frenks,.
JAAR: 2003.
PAGINA’S: 290.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 430 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789071127571.


BESCHRIJVING

Novellen voor een jaar is de titel van de volledige en definitieve uitgave van de novellen van Luigi Pirandello (1867-1936), gepubliceerd in de tijdspanne van 1922 tot 1937. De dood van de auteur verhinderde de oorspronkelijke opzet: één verhaal voor elke dag van het jaar. Elke bundel, van de in totaal vijftien, draagt de titel van de eerste erin opgenomen novelle, vrijwel steeds een van de befaamste en belangrijkste van het enorme aantal door Pirandello geschreven verhalen.
De bundel De zwarte sjaal verscheen voor het eerst in 1922 te Florence. Enkele van de in deze bundel verzamelde novellen zijn korte psychologische studies en milieutekeningen, variaties op herkenbare pirandelliaanse motieven; andere, zoals De zwarte sjaal, De ‘rook’ en Een formaliteit zijn breed uitgewerkte vertellingen met rake intriges.
De Novellen voor een jaar vormen misschien wel het meest essentiële deel van Pirandello’s literaire productie, in elk geval dat deel waar de auteur zelf bijzonder op gesteld was en dat hij met niet aflatende toewijding tot zijn laatste levensdagen zou blijven verzorgen. In deze verhalen brengt Pirandello de thema’s van zijn dichterlijk onderzoek van de mens grondig tot ontwikkeling en verbreedt en verdiept hij zijn visie op het bestaand in al zijn schakeringen met zijn immense repertoire aan gebeurtenissen en conflicten, personage en situaties.

29,50

Op voorraad

Luigi Pirandello. De zwarte sjaal: novellen voor een jaar. Vertaald uit het Italiaans]. Coppens & Frenks,, verschenen in 2003. 290 pagina’s. Eerste editie. mm. 430 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789071127571.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 430 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.