De zeven steden: een reis door duizend jaar geschiedenis: hoe ideeën uit de oudheid ons bereikten

AUTEUR(S): Violet Moller.

 

TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Meulenhoff Boekerij (Meulenhoff Boekerij B.V.).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 319.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 230 x 160 x 40 mm.
GEWICHT: 647 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789029093552.

 

BESCHRIJVING

“Een fantastisch debuut van een talentvolle jonge auteur. Violet Moller brengt tot leven hoe kennis ons heeft weten te bereiken van de oudheid tot nu in een boek dat leest als een avonturenroman.’ Peter Frankopan, auteur van De zijderoutes

Een schitterend onderzoek naar hoe kennis over de astronomie, wiskunde en geneeskunde sinds de oudheid is blijven bestaan

De zeven steden laat zien hoe de wetenschap zich heeft ontwikkeld tussen de klassieke oudheid en de renaissance; een periode die van groot belang is geweest voor ons huidige denken. We volgen de belangrijkste ideeën, de basis van de hedendaagse geneeskunde, wiskunde en astronomie, op een spannende reis die werd voortgedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar de wereld.

Violet Moller schetst de afgelegde route, langs zeven steden en over een periode van meer dan duizend jaar. We worden meegenomen naar het zesdeeeuwse Alexandrië en het negende-eeuwse Bagdad, naar het islamitische Cordoba en het katholieke Toledo, naar Salerno’s middeleeuwse medische school en Palermo, de hoofdstad van Sicilië met een levendige mix van culturen, en uiteindelijk naar Venetië, waar de drukpersen geometrie mogelijk maakten en zorgden dat de enorme hoeveelheid geschriften over het sterrenstelsel en de geneeskunde nog beter konden worden verspreid. Haar duizelingwekkende reisverslag geeft een genuanceerd en dynamisch beeld vanons gemeenschappelijke intellectuele erfgoed.

29,99

Op voorraad

Violet Moller. De zeven steden: een reis door duizend jaar geschiedenis: hoe ideeën uit de oudheid ons bereikten. Vertaald uit het Engels]. Meulenhoff Boekerij (Meulenhoff Boekerij B.V.), verschenen in 2019. 319 pagina’s. Eerste editie. 230 x 160 x 40 mm. 647 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789029093552.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 647 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.