De Verraden Revolutie: Een marxistische analyse van het stalinisme

AUTEUR(S): Leon Trotski.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Russisch.
UITGEVER: Marxisme.be.
JAAR: 2014.
PAGINA’S: 263.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 200 x 140 x mm.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Boek.
ISBN/EAN: 9789491304118.


BESCHRIJVING

De Verraden Revolutie van Leon Trotski vormde de eerste grondige marxistische analyse van het stalinisme. Het boek werd in 1936 geschreven, toen Trotski reeds jarenlang in ballingschap op de vlucht was voor het stalinisme.
Toch is dit boek geen persoonlijke afrekening, het is een analyse van de objectieve omstandigheden die een opmars van een reactionaire bureaucratie in de Sovjet-Unie, de eerste arbeidersstaat uit de geschiedenis, mogelijk maakten.
Reeds in 1936 voorzag Trotski het gevaar van een kapitalistische herstel indien er onder invloed van revolutionaire gebeurtenissen in de rest van de wereld geen politieke revolutie in de Sovjet-Unie kwam die de bureaucratie aan de kant schoof om plaats te maken voor een echte arbeidersdemocratie.
Tot vandaag wordt de stalinistische karikatuur van het marxisme regelmatig als argument tegen socialisten gebruikt. De Verraden Revolutie blijft een krachtig antwoord op dit argument.

12,00

Op voorraad

Leon Trotski. De Verraden Revolutie: Een marxistische analyse van het stalinisme. Vertaald uit het Russisch]. Marxisme.be, verschenen in 2014. 263 pagina’s. Eerste editie. 200 x 140 x mm. Staat: Nieuw (New). Boek.

INTERN ID: 9789491304118.
NUR: 686.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.