De verdwenen piano’s van Siberië

AUTEUR(S): Sophy Roberts.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Robbert-Jan Henkes.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos).
JAAR: 2021.
PAGINA’S: 416.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 229 x 150 x 33 mm.
GEWICHT: 613 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789026355059.


BESCHRIJVING

De verdwenen piano’s van Siberië van Sophy Roberts is een prachtig cultuurhistorisch reisboek voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan.

Siberië is synoniem aan ballingschap en strafkampen, maar kent ook een andere kant. Als reisjournalist Sophy Roberts van een Mongoolse concertpianist hoort over een unieke, verloren gewaande piano in Siberië, betekent dat het begin van een drie jaar durende zoektocht in een van de ondoordringbaarste streken op aarde. Verspreid over dit onherbergzame gebied vindt ze vele oude piano’s – van indrukwekkende vleugels gemaakt tijdens de hoogtijdagen van de negentiende eeuw tot strenge, staande piano’s uit het sovjettijdperk. Aan de hand van deze piano’s vertelt Roberts hoe, door hun intrede in de Russische cultuur onder invloed van Catherina de Grote, pianomuziek als bloed door de aderen van het land ging stromen.

Met De verdwenen piano’s van Siberië schreef Roberts een cultuurhistorie van een volk dat de zwaarste ontberingen moest doorstaan en waarvoor muziek van levensbelang werd.

‘Een bijzondere kennismaking met een fascinerend deel van de wereld waar we opvallend weinig van weten. Een prachtig boek.’ – The Sunday Times

‘Een elegante reis door literatuur, geschiedenis en muziek maar ook langs revolutie, moord en verbanning. Geweldig!’ – Paul Theroux

‘Weergaloos! Een prachtig voorbeeld van moderne, cultuurhistorische reisliteratuur.’ – The Independent

‘Een buitengewone, uitgebalanceerde zoektocht naar muziek, ballingschap en landschap.’ – Edmund de Waal

Zowel een adembenemende cultuurgeschiedenis als een lyrisch verslag van een reis in onherbergzaam gebied. – De Tijd

26,99

Op voorraad

Sophy Roberts. De verdwenen piano’s van Siberië. Robbert-Jan Henkes. Vertaald uit het Engels]. Ambo/Anthos B.V. (Ambo|Anthos), verschenen in 2021. 416 pagina’s. Eerste editie. 229 x 150 x 33 mm. 613 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 613 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.