De uitreis

AUTEUR(S): Virginia Woolf.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Barbara de Lange.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Singel Uitgevers (Athenaeum).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 479.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 200 x 125 x 38 mm.
GEWICHT: 526 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789025308230.


BESCHRIJVING

De uitreis is een reis naar volwassenheid, naar de liefde en de dood. Woolfs eerste roman vermengt satire, zedenschets, bildungsroman en tragedie. Net als in haar latere werk gaat het Woolf om maatschappelijke patronen, keuzes, willekeur en toeval die mensenlevens bepalen. Wat is eigen verantwoordelijkheid? Wat is het noodlot? Hoeveel keuzevrijheid heeft een vrouw in de tijd en de maatschappij waarin ze leeft?
Rachel Vinrace vaart naar Zuid-Amerika, een reis vol ontdekkingen (over zichzelf, anderen en het leven) die tragisch ten einde komt. Ze bevrijdt zichzelf uit de argeloze, beschermde jaren die achter haar liggen en leert het leven, zichzelf en veel verschillende mensen kennen – en de literatuur.
We ontmoeten onderweg mevrouw Dalloway (die later in een eigen roman terugkeert), een pedante geleerde, een liefhebbende tante (die doet denken aan Virginia’s zus Vanessa) en vele kleurrijke personages. Over hen en over Rachels mythische reis lezen we nu eindelijk in het Nederlands.

25,99

Op voorraad

Virginia Woolf. De uitreis. Barbara de Lange. Vertaald uit het Engels]. Singel Uitgevers (Athenaeum), verschenen in 2018. 479 pagina’s. Eerste editie. 200 x 125 x 38 mm. 526 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789025308230.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 526 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.