De uil in de grot: gesprekken met beelden. kunstenaars en schrijvers

AUTEUR(S): Barbara Baert, Marc Vervenne.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Sarah Eycken.
UITGEVER: uitgeverij Pelckmans Pro.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 255.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 1155 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789463370882.


BESCHRIJVING

In De uil in de grot. Gesprekken met beelden, kunstenaars en schrijvers worden academici, kunstenaars en kunstliefhebbers uitgenodigd om een kunstwerk naar keuze te bespreken. Kunsthistorica Barbara Baert treedt met haar gastauteurs in dialoog en begeleidt hun intuïties naar de bredere achtergrond van de beeldanalyse. De lezer volgt hoe deze gesprekken uitmonden in een eigenzinnige verzameling van essays en maakt zo kennis met het unieke genre van ‘conversatiestukken’. Zorgvuldig leren kijken en een brede benadering van woord en beeld vormen daarbij steeds het uitgangspunt.

In De uil in de grot deelt Barbara Baert haar inzichten in de historiek en de methodiek van de kunstwetenschappen, en omarmt zij de discipline in haar kenmerkende wervelende en plastische taal. “Het boek wil de ingetogenheid van het beeld eren. Als iets wat glinstert aan de horizon, als een aarzeling in het ijle zonlicht, als een rimpeling in een stroom van gedachten,” aldus Baert.

Met bijdragen van: Marc Vervenne, Catherine de Zegher, Bernard Dewulf, Berlinde De Bruyckere, Chantal Pattyn, Peter Verhelst, Dirk Braeckman, Eva Wittocx, David Claerbout, Heleen Debruyne, Anne-Mie Van Kerckhoven, Paul Vandenbroeck, Rinus Van de Velde, Anne Teresa De Keersmaeker, Thomas Vanderveken, Rik Torfs, Mark Waer, Dirk De Wachter en Mark Eyskens.

BARBARA BAERT is als gewoon hoogleraar verbonden aan de vakgroep Kunstwetenschappen van de KU Leuven. Ze heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar vernieuwend werk in de middeleeuwse kunst, beeldanalyse en iconologie, waaronder de prestigieuze Francqui-Prijs in 2016. In 2017 ontving Barbara Baert van koning Filip het ereteken van commandeur in de Belgische Leopoldsorde.

35,00

Op voorraad

Barbara Baert, Marc Vervenne. De uil in de grot: gesprekken met beelden. kunstenaars en schrijvers. Sarah Eycken. uitgeverij Pelckmans Pro, verschenen in 2019. 255 pagina’s. Eerste editie. mm. 1155 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789463370882.
NUR: 649.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1155 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.