De terugkeer van de wereld van Marco Polo – essays: Oorlog, strategie en westerse belangen in de 21e eeuw

AUTEUR(S): Robert D. Kaplan.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Unieboek | Het Spectrum (UNIEBOEK | HET SPECTRUM).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 384.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 220 x 150 x 40 mm.
GEWICHT: 570 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789000354160.


BESCHRIJVING

De gerenommeerde Amerikaanse politiek analist Robert D. Kaplan buigt zich in zestien scherpe en weldoordachte artikelen over de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten in de laatste twintig jaar. Hij onderzoekt de rol van de VS in de globale politiek en door welke tijdloze principes en factoren deze gevormd dient te worden. Centraal staat het artikel waar het boek mee opent en waar het zijn naam aan ontleent: “De terugkeer van de wereld van Marco Polo’, over de geopolitieke situatie in Eurazië en het Amerikaanse militaire antwoord hierop.

Op basis van zijn jarenlange ervaring als buitenlandcorrespondent voor onder andere The Atlantic schetst Kaplan een uiterst helder en gedetailleerd beeld van een wereld die steeds instabieler lijkt te worden en de manier waarop de VS zich daaraan dient aan te passen. Hij maakt zich sterk voor de tijdloze beginselen en eigenschappen die Amerika’s rol in de wereld zouden moeten bepalen, zoals erkenning dat de westerse democratie niet voor iedereen zaligmakend is, besef van het verschil tussen Amerikaanse belangen en Amerikaanse waardes, bewustzijn van de psychologische belasting van oorlog en het belang van een sterke vloot.

Robert D. Kaplan schreef vijftien boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder De verovering van de Rockies en Duister Europa, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Van 2009 tot 2011 maakte Kaplan deel uit van het Defense Policy Board van het Pentagon, onder leiding van minister van Defensie Robert Gates. In 2011 gaf Foreign Affairs hem een plaats in de “Top 100 Global Thinkers’.

24,99

Op voorraad

Robert D. Kaplan. De terugkeer van de wereld van Marco Polo – essays: Oorlog, strategie en westerse belangen in de 21e eeuw. Vertaald uit het Engels]. Unieboek | Het Spectrum (UNIEBOEK | HET SPECTRUM), verschenen in 2018. 384 pagina’s. Eerste editie. 220 x 150 x 40 mm. 570 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789000354160.
NUR: 686.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 570 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.