De super samenwerker

AUTEUR(S): Dirk Van Duppen, Johan Hoebeke.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Epo.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 343.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 150 x 225 x mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Boek.
ISBN/EAN: 9789462670655.


BESCHRIJVING

Survival of the fittest? Gooi gelijk welke Slimste Mens het begrip voor de voeten en veel kans dat hij repliceert met ‘Darwin’, ‘het recht van de sterkste’, ‘eigenbelang’, ‘competitie’, ‘agressie’ en ‘egoïsme’. Dat van Darwin is natuurlijk waar. Maar die andere antwoorden, zo stellen de auteurs van dit boek, berusten op een historisch misverstand. En vooral: op ideologisch misbruik. Want de succesvolste diersoorten, the fittest, waren net diegene die het best konden samenwerken. Empathie en sociaal gedrag zijn vroege verworvenheden in de evolutie: onze overleving berust meer op samenwerking dan op concurrentie.

Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen tonen Van Duppen en Hoebeke dat de mens in wezen ‘supersociaal’ is. Wist u dat baby’s zelfs al onderscheid maken tussen wie lief is en wie stout is? Dit explosieve boek werpt een nieuw licht op ons mensbeeld. Want neen, wij zijn niet de koele winstwolven die neoliberale economen van ons proberen maken.

20,00

Op voorraad

Dirk Van Duppen, Johan Hoebeke. De super samenwerker. Uitgeverij Epo, verschenen in 2019. 343 pagina’s. Eerste editie. 150 x 225 x mm. gram. Staat: Nieuw (New). Boek.

INTERN ID: 9789462670655.
NUR: 740.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.