De stad in de mist

AUTEUR(S): Pío Baroja.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Frans Oosterholt.
ORIGINELE TAAL: Spaans.
UITGEVER: Menken Kasander & Wigman Uitgevers B.V..
JAAR: 2011.
PAGINA’S: 266.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 209 x 133 x 25 mm.
GEWICHT: 415 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789074622837.


BESCHRIJVING

Na hun vlucht uit Spanje strijken dokter Aracil en zijn dochter María neer in een pension in de Londense wijk Bloomsbury. Aracil valt al snel door de mand als een charlatan die zijn onafhankelijkheid inruilt voor een comfortabel leventje. María is vast van plan niet van de rechte weg te raken en zich te emanciperen van haar zelfzuchtige vader, met medewerking van haar Russische hartsvriendin Natalia en de excentrieke dokter Iturrioz. Aldus wordt de lezer getuige van haar dappere strijd om het bestaan in het natte en dampige Londen, dat zelden zo indringend geportretteerd is als in ‘Stad in de mist’

‘Stad in de mist’ is het tweede deel van de trilogie ‘Ras’. Het eerste deel, ‘De dolende dame’, beschrijft de vlucht van dokter Aracil en zijn dochter María uit Spanje. Deel 1 en 2 vormen een chronologisch geheel. Het derde deel, de sterk autobiografische roman ‘De boom der kennis’, ongetwijfeld Baroja’s bekendste werk, staat betrekkelijk los van de eerste twee delen.

Baroja y Nessi (San Sebastián, 1872 – Madrid, 1956) is de belangrijkste romancier van de Spaanse Generación del 98, waartoe onder andere ook Unamuno en Valle-Inclán behoren. Baroja speelt met zijn gigantische oeuvre een centrale rol in de hedendaagse Spaanse letteren.

Het meest kenmerkende facet van zijn meer dan zestig romans is zijn eigenzinnige stijl: direct, zonder opsmuk, wars van effectbejag. Begiftigd met een fenomenaal waarnemingsvermogen en een feilloos geheugen, is Baroja uitgegroeid tot de grote kroniekschrijver van Spanje gedurende de eerste helft van de twintigste eeuw.

24,50

Op voorraad

Pío Baroja. De stad in de mist. Frans Oosterholt. Vertaald uit het Spaans]. Menken Kasander & Wigman Uitgevers B.V., verschenen in 2011. 266 pagina’s. Eerste editie. 209 x 133 x 25 mm. 415 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789074622837.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 415 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.