De Spaanse griep: hoe de pandemie van 1918 de wereld veranderde

AUTEUR(S): Laura Spinney.

 

TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Singel Uitgevers (De Arbeiderspers).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 416.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789029519465
.

 

BESCHRIJVING

Honderd jaar geleden werd de mensheid getroffen door een ongekende catastrofe, waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn.

De Spaanse griep, die van 1918 tot 1920 tussen de 50 en 100 miljoen slachtoffers maakte, was de grootste menselijke ramp van de geschiedenis. En toch kennen we de Spaanse griep vooral als een voetnoot bij de Eerste Wereldoorlog. In dit boek vertelt Laura Spinney het verhaal van een pandemie die zich uitstrekte over de hele wereld. Vanuit het perspectief van hen die het meemaakten, laat ze zien hoe de mensheid op de proef werd gesteld door een allesverwoestend virus. Ze toont aan dat de Spaanse griep minstens zo belangrijk was als de twee wereldoorlogen in het verstoren – en vaak permanent veranderen – van de wereldpolitiek, relaties tussen rassen, gezinsstructuren, de medische wetenschap, religie en de kunsten.

24,99

Op voorraad

Laura Spinney. De Spaanse griep: hoe de pandemie van 1918 de wereld veranderde. Vertaald uit het Engels]. Singel Uitgevers (De Arbeiderspers), verschenen in 2018. 416 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.