De reis. Novellen voor een jaar

AUTEUR(S): Luigi Pirandello.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Coppens & Frenks.
JAAR: 1989.
PAGINA’S: 266.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9071127095
.


BESCHRIJVING

“Novellen voor een jaar” is de titel van de volledige en definitieve uitgave van de novellen van Luigi Pirandello (1867-1936), gepubliceerd in de tijdspanne van 1922 tot 1937. De dood van de auteur verhinderde de oorspronkelijke opzet: één verhaal voor elke dag van het jaar. Elke bundel, van de in totaal vijftien, draagt de titel van de eerste erin opgenomen novelle, vrijwel steeds een van de befaamste en belangrijkste van het enorme aantal door Pirandello geschreven verhalen.
De bundel “De reis” verscheen voor het eerst in 1928 en bevat vijftien novellen waarin een uiteenlopend gezelschap typisch pirandelliaanse personages ten tonele wordt gevoerd in veelal vreemde, groteske en paradoxale situaties, zoals in het titelverhaal, waarin de hoofdpersoon, een vrouw, al ruim in de dertig, voor het eerst de wereld en de liefde leert kennen tijdens een reis die voor haar de eerste en de laatste zal zijn.
De “Novellen voor een jaar” vormen misschien wel het meest essentiële deel van Pirandello’s literaire productie, in elk geval dat deel waar de auteur zelf bijzonder op gesteld was en dat hij met niet aflatende toewijding tot zijn laatste levensdagen zou blijven verzorgen. In deze verhalen brengt Pirandello de thema’s van zijn dichterlijk onderzoek van de mens grondig tot ontwikkeling en verbreedt en verdiept hij zijn visie op het bestaand in al zijn schakeringen met zijn immense repertoire aan gebeurtenissen en conflicten, personage en situaties

21,30

Op voorraad

Luigi Pirandello. De reis. Novellen voor een jaar. Vertaald uit het Italiaans]. Coppens & Frenks, verschenen in 1989. 266 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: Onbekend.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.