De rechten van de mens

AUTEUR(S): Thomas Paine.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Jabik Veenbaas.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 384.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 206 x 133 x 37 mm.
GEWICHT: 510 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789028450301.

 

BESCHRIJVING

In 1791-1792 verscheen De rechten van de mens ;van Thomas Paine. Het is een van de invloedrijkste boeken ooit geschreven. Paine wilde er aanvankelijk Burkes aanval op de Franse Revolutie (Bespiegelingen over de revolutie in Frankrijk;) mee weerleggen, maar hij werkte het uit tot een coherente politieke filosofie over de inrichting en verantwoordelijkheden van de staat, en de plaats van het individu binnen die staat. Onze hedendaagse democratieën zijn er in tal van opzichten op geënt.
Paines verdediging van de mensenrechten ligt aan de basis van de gemeenschappelijke richtlijnen van de hedendaagse wereldpolitiek. Als je dit boek leest, besef je hoe fel er voor die mensenrechten is gestreden. De rechten van de mens; is geschreven in een zeer heldere stijl en heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn frisheid verloren.

24,99

Op voorraad

Thomas Paine. De rechten van de mens. Jabik Veenbaas. Vertaald uit het Engels]. Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek), verschenen in 2020. 384 pagina’s. Eerste editie. 206 x 133 x 37 mm. 510 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 510 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.