De ontdekking van de wereld: kronieken

AUTEUR(S): Clarice Lispector.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Harrie Lemmens.
ORIGINELE TAAL: Portugees.
UITGEVER: Singel Uitgevers (De Arbeiderspers).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 456.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789029505758
.

 

BESCHRIJVING

De Braziliaans-joodse auteur Clarice Lispector werd in Oekraïne geboren en emigreerde al op jonge leeftijd naar Brazilië, waar zij uitgroeide tot een literaire grootheid met een naam die op ieders lippen lag. Tussen 1967 en 1973 schreef zij zogenaamde crônicas in de zaterdageditie van Jornal do Brasil. Deze mengeling van essays, aforismen, gesprekken, gedachtestromen, herinneringen en mijmeringen, in Brazilië in 1984 in boekvorm verschenen onder de titel A Descoberta do Mundo, levert bij elkaar een prachtig zelfportret op, waaruit de lezer veel te weten komt over het persoonlijk leven van dit literaire fenomeen: haar geschiedenis, herinneringen, obsessies en opvattingen.

‘Ik ben zo mysterieus dat ik mezelf niet begrijp,’ schrijft Clarice Lispector op 13 juli 1968 in haar wekelijkse zaterdagcolumn in de Jornal do Brasil. Vertaler Harrie Lemmens in zijn nawoord bij deze uitgave: ‘Alsof ze een spiegel wil zijn van de lezers, die haar steevast omschrijven als raadselachtig, hermetisch, ondoorgrondelijk, enigmatisch en, dus, mysterieus. Maar ook als aangrijpend, diep-filosofisch en emotioneel. Een sfinx, dat statige Egyptische wezen dat de toerist aankijkt alsof het niet begrepen wil worden. Wie was deze vrouw, de grootste schrijfster die Brazilië ooit heeft gehad?

24,99

Op voorraad

Clarice Lispector. De ontdekking van de wereld: kronieken. Harrie Lemmens. Vertaald uit het Portugees]. Singel Uitgevers (De Arbeiderspers), verschenen in 2016. 456 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 321.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.