De liefde van Pierre Neuhart

AUTEUR(S): Emmanuel Bove.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Veerle van Herk, Mirjam De Veth.
ORIGINELE TAAL: Frans.
UITGEVER: Karakters Uitgeverij.
JAAR: 2021.
PAGINA’S: 148.
GEWICHT: .
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789464071221
.


BESCHRIJVING

Pierre Neuhart is een jonge, succesvolle zakenman van landelijke komaf met een weinig spannend bestaan. Wanneer hij de vrijgevochten, frivole Éliane leert kennen wordt hij prompt stapelverliefd. Deze verpletterende liefde kleurt zijn grijze bestaan, maar wanneer het grillige en hebberige karakter van het meisje aan het licht komt, belandt Pierre Neuhart in een neerwaartse spiraal van liefdespijnen. De passionele, maar giftige verhouding is gedoemd om te mislukken. Emmanuel Bove beschrijft in deze roman de complexiteit van een fatale liefde in een sobere, maar haarscherpe stijl.

De liefde van Pierre Neuhart is een van de hoogtepunten uit het oeuvre van Emmanuel Bove en verscheen voor het eerst in 1928. De roman wordt beschouwd als een voorloper op de nouveau roman en inspireerde schrijvers als Marguerite Duras en Claude Simon.

Emmanuel Bove (1898-1945) is een grootheid binnen de Franse letteren. Hij publiceerde tijdens zijn korte leven meer dan twintig werken onder verschillende pseudoniemen. Bove werd ontdekt door Colette die hem hielp bij het uitgeven van zijn eerste romans. Zijn werk werd meteen naar waarde geschat en oogstte de bewondering van Rainer Maria Rilke. Nadat Bove de laatste decennia in de vergetelheid was geraakt, wordt hij nu terecht herontdekt, mede dankzij de Oostenrijkse Nobelprijswinnaar Peter Handke, die meerdere van Boves romans vertaalde naar het Duits.

‘Ik prijs Emmanuel Bove om zijn neutrale en heldere stijl met verbluffend oog voor detail.’
– Samuel Beckett

22,50

Op voorraad

Emmanuel Bove. De liefde van Pierre Neuhart. Veerle van Herk, Mirjam De Veth. Vertaald uit het Frans]. Karakters Uitgeverij, verschenen in 2021. 148 pagina’s. . Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.