De laatste zomer in de stad

AUTEUR(S): Gianfranco Calligarich.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Els Van der Pluijm.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 175.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 136 x 17 mm.
GEWICHT: 234 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028450196.


BESCHRIJVING

In de jaren zeventig is Rome een monumentale maar onverschillige stad. Bijna-dertiger Leo Gazzara is er naartoe verhuisd om het burgerlijke leventje dat hem in Milaan wacht te ontlopen. Hij gaat dan ook lukraak van het ene onbeduidende baantje naar het andere, naar bijeenkomsten en ontmoetingen waar menselijk contact vluchtig en gerafeld is. Het is zijn credo om nooit ergens bij betrokken te raken, zo veel mogelijk aan de zijlijn te blijven. Maar tijdens een avondje bij welgestelde vrienden thuis ontmoet hij de eigenaardige en onweerstaanbare Arianna, die even rusteloos is als hijzelf. Ze krijgen een stormachtige affaire. Het wordt zijn laatste zomer in de stad.

De laatste zomer in de stad verscheen in 1973 voor het eerst in Italië. Door het wrange tijdsbeeld en portret dat de auteur schetst van Rome, groeide het langzaam uit tot een cultroman. Veertig jaar later werd het herontdekt door het algemene Italiaanse publiek en omarmd.

20,00

Op voorraad

Gianfranco Calligarich. De laatste zomer in de stad. Els Van der Pluijm. Vertaald uit het Italiaans]. Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek), verschenen in 2020. 175 pagina’s. Eerste editie. 210 x 136 x 17 mm. 234 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 234 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.