De laatste sigaret

AUTEUR(S): Stuart Evers.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Paul Syrier.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Podium b.v..
JAAR: 2011.
PAGINA’S: 195.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 190 x 140 x 20 mm.
GEWICHT: 274 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057594359.


BESCHRIJVING

De hoofdpersonen in De laatste sigaret bevinden zich op een kruispunt in hun leven. Elaine is net bevallen en verdenkt haar echtgenoot van een affaire met een collega, Angela zoekt vlak voor haar bruiloft haar jeugdliefde Marty op en raakt in de war als hij niet meer naar sigarettenrook ruikt, en Leonora raakt zo verslaafd aan hardlopen dat ze er niet meer mee kan stoppen.
Stuart Evers slaagt erin om in enkele pagina?s een nieuwe wereld op te roepen waarin het draait om hartstocht, weemoed en bedrog.

?Evers maakt er geen geheim van dat hij is beïnvloed door de Amerikaanse meesters van het korte verhaal onder wie Raymond Carver, John Cheever en Richard Yates. Doordat hij met dezelfde terloopse precisie schrijft over Britse levens, bereikt hij iets dat zowel origineel als gruwelijk goed is.? ? Daily Telegraph

?Prachtig ingetogen en emotioneel zeer doorleefd. Geef mij maar een pakje van twintig, in plaats van tien.? ? Scotland on Sunday

?Zijn verhalen zijn net als de sigarettenrook die ze omringt: verraderlijk en verslavend.? ? New Statesman

?Een indrukwekkend debuut.? ? Aravind Adiga, Booker Prize-winnaar

Voormalig boekverkoper en redacteur Stuart Evers (1976) schrijft tegenwoordig over literatuur voor onder andere Guardian, The Independent, New Statesman en Time Out. Zijn prozawerk verscheen in diverse literaire magazines. Evers woont in Londen.

18,00

Op voorraad

Stuart Evers. De laatste sigaret. Paul Syrier. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Podium b.v., verschenen in 2011. 195 pagina’s. Eerste editie. 190 x 140 x 20 mm. 274 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789057594359.
NUR: 304.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 274 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.